Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2130143010

Παραδοσιακή Θέρμανση (Σόμπες Ξύλου) & Είδη Εξοπλισμού Ψησίματος Μπάρμπεκιου.

Διεύθυνση Έκθεσιακού Χώρου : Λούβαρη 10 - Περιστέρι, Αθήνα.

Ωράριο Λειτουργίας Καταστήματος:

Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο: 09:00 έως 15:30.

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00 έως 20:00 συνεχόμενα.

Αυτήν την Τετάρτη 19/02/2020 θα είμαστε ανοικτά 09:00 με 20:00 ενόψει Τσικνοπέμπτης!!

Ασφάλεια στην σύνδεση Σόμπας Boiler ή Ξυλολέβητα

Πρόταση ορθής εγκατάστασης σόμπας νερού.

 

Α. Όταν κατασκευάζετε ένα ανοιχτό σύστημα θέρμανσης, βεβαιώστε την άμεση σύνδεση μεταξύ της εστίας και του δοχείου διαστολής. Σε αυτήν την σωλήνα σύνδεσης κανένα στοιχείο δεν θα πρέπει να υπάρχει , το οποίο θα μπορούσε να παρεμποδίσει την σύνδεση. Όλα τα στοιχεία της εγκατάστασης θα πρέπει να έχουν αντοχή στο παγετό, ειδικά εάν το δοχείο διαστολής ή άλλα μέρη θα βρίσκονται εκτός του θερμαινόμενου χώρου.

Β. Για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή λειτουργία του κλειστού συστήματος θέρμανσης είναι απαραίτητο να είναι εφοδιασμένο με :

- Βαλβίδα ασφαλείας για την πίεση η οποία να είναι ρυθμισμένη στα 1,5 bar. Εάν για κάποιο λόγο η πίεση προσπεράσει αυτήν την τιμή, ένα μέρος των υγρών θα στραγγίζεται.

- Βαλβίδα ασφαλείας για την θερμοκρασία. Εάν για κάποιο λόγο η θερμοκρασία των υγρών προσπερνάει τους 90-100 C°,ένα μέρος των υγρών θα στραγγίζεται.

- Αυτόματο σύμπλεγμα συμπλήρωσης. Όταν κάποια από τις βαλβίδες ασφαλείας ενεργοποιείται, τα υγρά που έχουν στραγγιστεί συμπληρώνονται.

Συστημα Θερμανσης με Καλοριφερ εξαρτηματα

1. Μανόμετρο

2. Θερμόμετρο 120 C°.

3. Ηλεκτρικός Θερμοστάτης.

4. Βαλβίδα ασφαλείας θερμότητας.

5. Αυτόματο εξαερωτικό στόμιο.

6. Υδραυλική βαλβίδα ασφαλείας.

7. Αποχέτευση.

8. Κλειστό δοχείο διαστολής.

9. Φίλτρο.

10. Κυκλοφορητής.

11. Αυτόματο σύμπλεγμα συμπλήρωσης.

Η χρήση συνδυασμού θερμικής βαλβίδας ασφαλείας

ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

δίνει μια ακόμα δυνατότητα αποφυγής μη αποδεκτής ανόδου της θερμοκρασίας. Σε έκτακτη περίπτωση ( π.χ εάν κοπεί το ρεύμα του κυκλοφορητή) όταν η θερμοκρασία των υγρών αγγίξει την προρυθμισμένη θερμοκρασία (90-100 C°) η βαλβίδα ενεργοποιείται και κρύο νερό εισέρχεται από την ύδρευση στο σύστημα και μέρος του ζεστού νερού στραγγίζεται στην αποχέτευση.

 

 

 

 

 

 

 

Γ. Με σκοπό την διατήρηση της ορθής λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης και προς αποφυγή κινδύνων λόγω διακοπής ρεύματος, γίνεται αναγκαία η χρήση συστήματος UPS με μπαταρία για τον κυκλοφορητή. Όταν υπάρχει ρεύμα στο δίκτυο, ο κυκλοφορητής τροφοδοτείται απευθείας από αυτό και η μπαταρία φορτίζεται όσο χρειάζεται. Κατά την διακοπή του ρεύματος, το UPS τροφοδοτεί την αντλία μέσω της μπαταρίας, μετατρέποντας το συνεχές 12V DC ρεύμα σε ασυνεχές 220V AC. Η διάρκεια της λειτουργίας σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από την ισχύ του κυκλοφορητή και από την χωρητικότητα της μπαταρίας. Π.χ εάν έχουμε μια καλή μπαταρία με χωρητικότητα 155Ah που μπορεί να τροφοδοτήσει έναν κυκλοφορητή 50W για περίπου 24 ώρες.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΜΕ UPS

kmaninos.gr

Δεχόμαστε παραγγελίες τηλεφωνικά για αποστολή στην Αθήνα ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας με την μεταφορική εταιρεία ή courier της επιλογής σας.

Οι αναγραφόμενες τιμές ισχύουν για παραλαβή από το κατάστημα. Για μεταφορές εκτός Αττικής επιβαρύνεσθε με μεταφορικά έξοδα.