Τι είναι ο βερμικουλίτης;

- Τι είναι ο βερμικουλίτης;

- Ο βερμικουλίτης είναι ένα θερμονωτικό υλικό πυράντοχο που επενδύει εσωτερικά τον θάλαμο καύσης ενεργειακών εστιών (ξυλόσομπες, σόμπες πέλλετ, λέβητες, τζάκια).

Ξεχωρίζει από το πυρότουβλο επειδή έχει την ιδιότητα να συσσωρεύει την θερμοκρασία παραμένοντας συγχρόνως άκαυστος αντέχοντας πολύ μεγάλες θερμοκρασίες.

Καθώς ο βερμικουλίτης θερμαίνεται, το μεγαλύτερο μέρος της θερμικής ενέργειας το συσσωρεύει, ενώ ένα μέρος της το αποδίδει στο χώρο σαν υπέρυθρη ακτινοβολία.

Όταν σβήσει, ο βερμικουλίτης συνεχίζει να αποδίδει τη θερμική ενέργεια ήπια, προσφέροντας οικονομία στην κατανάλωση του ξύλου, ακριβώς όπως με το μαντέμι.

Αντιθέτως, οι ηλεκτρικές θερμάστρες που δεν περιέχουν σύστημα συσσώρευσης θερμότητας όταν σβήσουν δεν αποδίδουν καθόλου θερμότητα προκαλώντας σοκ στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τον συναντάμε κυρίως σε ελληνικές ενεργειακές σόμπες, αλλά μπορεί να κοπεί εύκολα στα μέτρα της δικής μας υπάρχουσας εστίας αντικαθιστώντας τα κοινά πυρότουβλα που μπορεί να έχουν σπάσει.

 

kmaninos.gr

Δεχόμαστε παραγγελίες τηλεφωνικά για αποστολή στην Αθήνα ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας με την μεταφορική εταιρεία ή courier της επιλογής σας.

Οι αναγραφόμενες τιμές ισχύουν για παραλαβή από το κατάστημα. Για μεταφορές εκτός Αττικής επιβαρύνεσθε με μεταφορικά έξοδα.