Πως λειτουργεί μια ενεργειακή ξυλοσόμπα;

Οι ενεργειακές σόμπες έχουν μεγάλη απόδοση (65% με 85%) και είναι οικονομικές (5kg ξύλου περίπου την ώρα). Οι ενεργειακές σόμπες δεν είναι απαραίτητα και αερόθερμες, δηλαδή δεν έχουν εγκατεστημένο ηλεκτροκίνητο μοτέρ ώστε να ωθήσει τον ζεστό αέρα ούτε για υποβοήθηση του αέρα εισαγωγής. Δεν χρειάζονται καμία μετατροπή ώστε να αποδώσουν μεγάλο ποσοστό θερμικής ενέργειας στο χώρο. Είναι κατασκευασμένες από χάλυβα 2 έως 4 mm και εσωτερικά είναι επενδυμένες με πυρότουβλα υψηλής αντοχής θερμοκρασίας, ομοιόμορφα διαμερισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται το σπάσιμο λόγω διαστολής ή συστολής. Η πόρτα μπροστά από την εστία έχει περασμένο ειδικό πυρίμαχο κορδόνι ώστε να επιτυγχάνεται αεροστεγές κλείσιμο και να μην διαρρέουν τυχόν κάπνες. Σε όλες τις σόμπες υπάρχει αποσπώμενο σταχτοδοχείο για τον καθημερινό καθαρισμό τους. Επάνω και κάτω από τις πόρτες των σομπών υπάρχουν ρυθμιζόμενα κλείστρα ώστε να ελέγχουμε την παροχή αέρα που θα καθοδηγεί την ένταση της καύσης. Κατασκευάζουμε επίσης και ειδικές σωλήνες με κλειδί τάμπερ, για τον πλήρη έλεγχο της κυκλοφορίας οξυγόνου στην σόμπα μας.

kmaninos.gr

Δεχόμαστε παραγγελίες τηλεφωνικά για αποστολή στην Αθήνα ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας με την μεταφορική εταιρεία ή courier της επιλογής σας.

Οι αναγραφόμενες τιμές ισχύουν για παραλαβή από το κατάστημα. Για μεταφορές εκτός Αττικής επιβαρύνεσθε με μεταφορικά έξοδα.